Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 19 februari 2014

Dnipro borta

Att försöka säga Dnipro Dnipropetrovsk flera gånger i rask takt är minst lika svårt som sex laxar i en laxask. Förhoppningsvis blir inte den sportsliga utmaningen lika svår när Europa Leagues slutspel börjar imorgon.

Spurs börjar denna sextondelsfinal på bortaplan i Ukraina mot ett lag som inte spelat tävlingsmatcher sen december. Jag är ganska säker på att Sherwood redan har söndagens bortamatch mot Norwich i tankarna och vill städa av morgondagens match så smidigt som möjligt. Jag räknar därför med en stor rotation där man utnyttjar bredden i truppen och luftar bänkspelare.

Både IFK Göteborg och Tottenham Hotspur har sina namn på denna pokal
Samtidigt hoppas jag att Spurs fortsätter att ta Europa League på allvar för det erbjuder faktiskt en rimlig chans att vinna en titel och få en vacker pokal att ställa i prisskåpet. Lite extra vacker blir denna pokal av att Europa League ju är UEFA-cupens arvtagare och att såväl IFK Göteborgs som Tottenham Hotspurs namn finns på pokalen som tidigare vinnare. Sedan starten 1971 så har 27 olika lag vunnit denna titel varav 12 lag har vunnit den fler än en gång. Både Spurs och Blåvitt har två titlar vardera.

Friedel
Naughton - Dawson - Vertonghen - Fryers
Townsend - Capoue - Dembele - Chadli
Eriksen
Soldado

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar