Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 15 februari 2014

En ineffektiv hemmapremiär

Lagom till matchstart i hemmapremiären försvann regnmolnen och under delar av matchen lyste även solen över Valhalla. Rent vädermässigt kunde detta ha varit en match i april eller i oktober men spelet avslöjade att det fortfarande är försäsong.


Visst fanns kreativiteten och spelidéerna där stundtals men effektiviteten avtog ju närmare motståndarnas straffområde man kom - där missade man de avgörande passningarna eller missuppfattade hur medspelarna tänkte löpa. Ålborg var samtidigt brutalt effektiva i sina fåtaliga målchanser och satte i princip allt. Med tanke på hur många omställningslägen som Ålborg ändå bjöd på idag så borde något av dem resulterat i mål för Blåvitt!

Det jag gillade mest idag var att både Martin Smedberg-Dalence och Sam Larsson hittade fram på respektive kant med bra understöd av sina ytterbackar Adam Johansson och Ludwig Augustinsson. Det som fortsätter att oroa mig är ineffektiviteten framför mål och avsaknaden av tydliga målskyttar. Kollar man på dagens anfallare så gjorde Robin Söder en hel del bra under matchens gång men missade de bästa målchanserna grovt samtidigt som Daniel Sobralense hade en riktigt dålig dag på jobbet. U-truppspelaren Gustav Engvall gjorde ett piggt inhopp och förtjänar kanske en chans från start i nästa träningsmatch borta mot Öster.


3 poäng: Jakob Johansson vinner mycket boll och har ett smart och säkert passningsspel.
2 poäng: Sam Larsson är svår att ta bollen ifrån när han har fått upp farten och håller ofta flera backar sysselsatta.
1 poäng: Ludwig Augustinsson har bra kvalitet på hörnor och frispark och är nu även försäsongens skyttekung med sina två mål.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar