Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 6 februari 2014

Matchplanen funkade inte idag

I dagens sista träningsmatch nere i Spanien överraskade Mikael Stahre med att spela Philip Haglund som anfallare. Att döma av matchplanen så satsade man på ett offensivt kantspel på båda kanterna där bollar skulle lyftas in mot Haglunds huvud samtidigt som Sam Larsson skulle stå för genombrotten längs marken.


Tyvärr funkade inte matchplanen särskilt väl idag för efter en inspirerande inledning med aggressiv press och snabb bolltransport så mattades Blåvitt av redan mot slutet av första halvlek. Dålig markering på en hörna gav dessutom ett billigt baklängesmål och Blåvitt lyckades aldrig hämta sig från det.

På pappret ser Haglund kanske ut som en bra anfallare men i praktiken blev det ganska stillastående och förutsägbart spel med honom där idag, särskilt som varken höger- eller vänsterkanten lyckades leverera tillräckligt bra inlägg in i boxen. Jag tycker nog att han funkar mycket bättre som mittfältare där han kommer in mot straffområdet med fart som understöd till anfallarna.

Blåvitt lämnar nu Spanien med en nyttig förlust i bagaget och med en del frågetecken kring anfallsspelet som återstår att reda ut. Under det här matchlägret har det inte växt fram något självklart anfallspar och den här frågan kommer att förfölja laget under den närmaste tiden. Kraven på en anfallsvärvning lär inte minska.

3 poäng: Sam Larsson vårdar bollen bra och blir allt mer given i startelvan.
2 poäng: Ludwig Augustinsson är snabb och välplacerad både i anfalls- och försvarssituationer.
1 poäng: Daniel Sobralense gjorde ett piggt inhopp och verkar mer spelsugen än någonsin tidigare.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar