Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 14 februari 2014

Skjuter bäst i Blåvitt

Jag skrev en inför-rapport på Svenska Fans inför morgondagens match mot Ålborg så jag behöver väl inte fördjupa mig så mycket mer i det just nu. Istället tänkte jag säga några ord om Blåvitts bästa skytt.

Blogg-grannen Guld-Alex gjorde en intervju med Darijan Bojanic idag efter träningen och jag stod bredvid och lyssnade lite. I intervjusammanhang är Darijan en lite blyg och eftertänksam kille men får han en boll framför fötterna så är han genast full av självförtroende. Och får han dessutom möjligheten att ladda för skott så är han överlägset bäst i Blåvitt för det finns ingen i truppen som kan överträffa hans skottförmåga.


I intervjun säger han bl a att Mackan (Marcus Sandberg) har problem med skotten i alla fall, det är det viktigaste. Trevliga mål på honom är det. Det får mig att minnas onsdagens träning där han på skottträningen i slutet av passet skickade in projektil efter projektil bakom en allt mer frustrerad Sandberg, vilket lockade fram en del skratt från oss på läktaren.

Darijan har ett riktigt bra tillslag som ger ett mördande hårt skott och en lurig bollbana. Får han ladda i lugn och ro så är siktet ofta väl inställt men skjuter han under press så hamnar fortfarande onödigt många boll över mål. Jag skulle gärna se att man försvårade skottträningen ibland genom att låta honom skjuta under lite press - då kommer vi att få njuta av många fler kanonmål framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar