Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 24 februari 2014

Spurs tappar sportsligt och ekonomiskt

Åh, vad sur jag blir när Spurs förlorar onödiga matcher och gårdagens förlust mot Norwich har verkligen gjort mig kinkig eftersom man tappar kontakten med lagen ovanför i tabellen. Lägger man till detta torsdagens förlust i Europa League så pekar mina liljevita mungipor ner mot Sydpolen just nu.

Och inte mycket glädje får jag heller av Deloittes årliga redovisning av de 20 europeiska fotbollsklubbar som har störst intäkter under säsongen 2012/2013. Spurs tappar en placering på denna lista till 14:e plats och intäkterna går svagt neråt från föregående år (-6 m€). En hel del av detta går att knyta till bristande sportsliga framgångar och den här säsongen lär ju tyvärr knappast bli bättre i det avseendet.

De 20 europeiska klubbarna med störst intäkter 2012/2013 enligt Deloitte (milj euro)
Nu finns det en del ekonomiska förhoppningar att hämta inför framtiden i det nya TV-avtalet för Premier League och att Spurs har tecknat ett nytt långvarigt sponsoravtal för sin tröja. Samtidigt stör det mig mycket att Spurs inte kommer loss med byggnationen av sin nya arena där det är lite oklart om det är pengar, planförutsättningar eller vilja som saknas just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar