Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 23 februari 2014

Tappad tvåmålsledning för U19

U19 har ju inte spelat hemma i Göteborg på nästan en månad så jag var nyfiken på att se hur långt de har kommit i sin försäsong. Matchen mot Grebbestads A-lag idag slutade 2-2 där Blåvitt lite onödigt tappade en tvåmålsledning och dessutom avslöjade att det finns lite kvar att jobba med inför tävlingssäsongen. Så här startade man idag:

Johansson
Bergman - Dyrestam - Iskander - Zanjanchi
Bohm - Kindlund - Dahl - Nordström
Edvardsen - Titi

Blåvitt började matchen bäst och hade under de första 20-25 minuterna ett vasst djupledsspel som gav snabba spelare som Viktor Edvardsen och Karl Bohm många möjligheter att rycka loss. Billhall Titi bidrog också till en del farligheter i motståndarnas straffområde och Blåvitt skapade tillräckligt med målchanser för att ha kunnat döda matchen tidigt.

Men man gjorde inte det utan Grebbestad kämpade sig istället in i matchen. Och när de väl började skapa målchanser så fick dagens backlinje problem emellanåt. Kommunikation brast mellan mittbackarna och backlinjen tappade bollen flera gånger i farliga lägen. Sammantaget var det flera av spelarna som nog blev lite för bekväma efter ledningsmålen och slutade springa vilket straffade sig till slut. Dagens match blev en nyttig genomkörare mot ett seniorlag som spelade smartare i de avgörande lägena.

3 poäng: Viktor Edvardsen avslutar iskallt två gånger idag och har nu gjort fyra försäsongsmål.
2 poäng: Karl Bohm löper uppoffrande både i anfall och försvar.
1 poäng: Billhall Titi är stark som targetspelare inne i motståndarnas box.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar