Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 30 mars 2014

En sorgens dag

Dagens tragiska händelse nere i Helsingborg kommer naturligtvis att påverka årets fotbollsallsvenska väldigt mycket. Det är djupt olyckligt och sorgligt med ett dödsfall utanför en svensk fotbollsarena inför en svensk fotbollsmatch.

Just nu cirkulerar det mycket rykten om vad som har hänt och det är omöjligt att bilda sig en tydlig uppfattning om hela händelseförloppet. Att det har varit stökigt i Helsingborg igår kväll och idag är tydligt men det går ännu inte att sätta in den här händelsen i sammanhanget. Jag hoppas verkligen att polisen lyckas rekonstruera exakt vad som har hänt här för det är väldigt viktigt för det fortsatta arbetet och diskussionen kring fotbollsvåldet i Sverige. Jag hoppas naturligtvis även att polisen lyckas gripa den som har utfört dödsmisshandeln.

Min personliga åsikt är att det är bra att övriga matcher i Allsvenskan spelas vidare men med lämpliga hedrande ceremonier som t ex en tyst minut. Särskilt imorgon har AIK och Blåvitts supportrar en chans att gemensamt uppmärksamma denna tragiska händelse på ett värdigt och respektfullt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar