Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 7 mars 2014

Fredagsmys

Stormvindar och ett härligt horisontellt Göteborgsregn ramade in kvällens U19-match i Ligacupen mellan Blåvitt och Gais. Eftersom Gais har åkt ur U19 Allsvenskan så var det här det enda planerade mötet mellan lagen i år och den prestigematchen ville ingen förlora. Det var med andra ord upplagt för fredagsmys på Valhalla ikväll.

Det usla vädret inbjöd inte till något skönspel utan ikväll var det bara kamp och sparka-och-spring-bollar som gällde. En ojämn domare bidrog dessutom till att spelet blev allt hårdare där efterslängarna och korten haglade. Här var det Blåvitt som visade bäst skärpa i några få situationer, bl a då Nikola Zivkovic gjorde avgörande 2-1 målet.  Som vanligt numera så tappade gaisarna dessutom humöret med två röda kort i andra halvlek och den blåvita prestigesegern var ett faktum.

3 poäng: Linus Dahl vann bollar och sprang oavbrutet på mittfältet.
2 poäng: Malek Iskander var säker i försvaret och plockade fram krigarhjärtat när det krävdes.
1 poäng: Nikola Zivkovic visade kyla och precision när han rullade in segermålet.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

1 kommentar:

  1. Tack för rapporten. Det glädjer mig att Linus Dahl gör framsteg. Tror mycket på honom.

    SvaraRadera