Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 14 mars 2014

Sundsvall hemma plus lite till

Ibland händer det mer hos Blåvitt än en stackars bloggare hinner med att kommentera och analysera men jag gör ett tappert försök att lite kortfattat fånga något av det mest aktuella just nu.

1. Blåvitt förlängde igår med Mikael Stahre och Magnus Edlund över 2015 och det tycker jag känns riktigt bra. Det skapar en arbetsro inför säsongen 2014 och gör det också lättare för en ny sportchef att i lugn och ro landa på Kamratgården. Och för den som besöker träningarna och ser tränarteamet i arbete råder det inga tvivel om deras engagemang, samarbete och vilja att vinna.

2. Blåvitt har gjort klart med en ny huvudsponsor där Länsförsäkringar nu tar den sista lediga platsen på matchdräkten. Jag tycker att man har integrerat deras logga snyggt på byxornas baksida vilket "random" spelare visar i bilden nedan. Den blåvita gruppen med huvudsponsorer ser nu ut så här:
 • KIA - avtal t o m 2016
 • Ehrenborg - avtal t o m 2016
 • Adidas - avtal t o m 2015
 • Intersport - avtal t o m 2015
 • SEFA - avtal t o m 2015
 • Prioritet Finans - avtal t o m 2014 
 • SKF - vet ej avtalstid
 • GP Batteries - vet ej avtalstid 
 • Länsförsäkringar - vet ej avtalstid
 

3. Exakt samtidigt som cupmatchen spelas på Nya Ullevi imorgon spelar Blåvitt en avgörande gruppspelsmatch mot Häcken i Svenska Cupen för U19. Den matchen går på Gothia Park och det känns tråkigt att man ska missa den. Förra veckan mot Gais var det en del småskador i truppen men jag hoppas att tränare Alf Westerberg har alla sina bästa spelare tillgängliga imorgon. En stark startelva skulle kunna se ut så här.

Sarajlic
Bergman - Dyrestam - Iskander - Zanjanchi
Bohm - Dahl - Zivkovic - Nordström
Edvardsen - Titi

4. Och slutligen lite om morgondagens cupmatch mot Sundsvall där dagens träning på Nya Ullevi avslöjade en ganska väntad startelva. Mikael Stahre ställer utan tvekan upp med det bästa laget imorgon även om man kanske kan ha en liten diskussion om det är Adam Johansson eller Emil Salomonsson som är den vassaste högerbacken.

Alvbåge
A. Johansson - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Smedberg - Haglund - J. Johansson - Larsson
Vibe - Söder

3 kommentarer:

 1. Jag är inte säker på att Länsförsäkringar tar den sista platsen. Det pratades ju redan i januari om att Länsförsäkringar, Nordea och ytterligare någon skulle bli nya huvudsponsorer. Nordea går säkert att trycka in någonstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det minns jag nu när du säger det. Undrar var man har tänkt sig att få in dem utan att det ska bli för trång och plottrigt? Det känns som alla naturliga platser på matchdräkten är upptagna nu.

   Kanske kan man få in ytterligare en sponsor på sidan av tröjan (under armhålan men ganska långt ner) även om det känns som en lite udda placering? Alternativet blir att utrusta hela spelartruppen med obligatoriska pannband... ;-)

   Radera
 2. Nya hemmatröjan ska ju ha krage så kanske hamnar Nordeas logga på samma plats som adidas och Ica har haft reklam förut.
  http://www.bolletinen.se/sfs/bilder/hof_nr08_torbjorn_nilsson.gif
  http://www.ifkgoteborg.se/Global/Historik/stefan-pettersson-1998-960.jpg

  SvaraRadera