Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 4 mars 2014

Visa may hur startelvan ska se ut

May Mahlangu är klar för Blåvitt och truppen innehåller just nu 23 spelare. Här kommer naturligtvis Erik Lund att lämna snart och kanske kommer ytterligare någon spelare att lånas ut före den 31 mars? Om det sedan finns utrymme för ytterligare en forwardsvärvning innan transferfönstret stänger återstår att se men jag hoppas att det blir så.

Mahlangu är inte helt återställd ännu men när han är spelklar om en dryg månad så kommer Stahre att ha ett intressant pusslande för att knô in honom på det blåvita mittfältet. Nu ligger de allsvenska matcherna ganska tätt vissa perioder under våren och om Blåvitt även går långt i cupen så kan det kanske finnas utrymme för en naturlig rotation i startelvan? Blåvitt kommer hur som helst att ha Allsvenskans mest spännande innermittfält under våren och det kommer även finns större möjlighet att använda någon av Jakob Johansson och Philip Haglund som mittbacksreserv ifall det skulle behövas.

Jag avvaktar med att stoppa in May i min startelva tills han är helt spelklar utan utgår ifrån vilka spelare som vi har tillgängliga just nu. Philip Haglund gjorde comeback i dagens storseger i U21-serien och borde vara redo för spel på lördag mot Hudiksvall - undrar om han får spela då på Nordin Gerzics (som ändå gjorde en bra match i lördags) bekostnad?

Alvbåge
A. Johansson - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Smedberg - Haglund - J. Johansson - Larsson
Söder - Vibe

2 kommentarer:

  1. Var du inte HELT säker att blåvitt skulle ta in en mittback och en anfallare :) Älskar uttryck av svart-vitt / 0 eller 100 % karaktär...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Utifrån hur truppen ser ut så är jag fortfarande HELT säker på att vi behöver både mittback och anfallare. Men här verkar inte Blåvitt hålla med mig. ;-)

      Radera