Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 20 april 2014

Är det trångt på avbytarbänken?

Den blåvita truppen är ju ganska stor just nu med sina 24 spelare, varav två är utlånade. Många av dessa är dessutom inköpta startelvaspelare och det skapar naturligtvis en mycket hård konkurrenssituation där alla inte ens får plats i matchtruppen. Men hur trångt är det egentligen på den blåvita avbytarbänken?

De senaste veckorna har media pratat om konkurrenssituationen i laget med tre spelare, först Kjetil Waehler, sedan Malick Mané och så sent som igår Darijan Bojanic. Notabelt är att det är samma kvällsblaska i alla tre fallen som försöker få spelarna att uttala sig negativt om den aktuella situationen men jag tycker de misslyckas i alla tre fallen. Brist på konkreta uttalanden hindrar dem ändå inte från att smälla upp en fet rubrik som antyder att det är värre än vad det faktiskt är. Pinsamt GT/Expressen, ni kör en väldigt billig och bekväm journalistik just nu. Vem är nästa offer på er lista...Emil Salomonsson, Joel Allansson eller Philip Haglund?

Naturligtvis är det lite trångt på den blåvita avbytarbänken just nu vilket påverkar både de A-lagsspelare som är strax utanför startelvan men även de U19-spelare som annars brukar kunna få åtminstone någon plats i truppen. Men jag tror alla inser att vi befinner oss i ett läge där någon eller några spelare är på väg ut i Europa redan i sommar och att det kommer att göra truppen lite mer hanterbar i storlek. Dessutom ska laget spela ett förhoppningsvis framgångsrikt europakval i sommar och då kommer det att vara två matcher i veckan under en längre period.

Jag tror inte att situationen på avbytarbänken är så överdjävlig som GT/Expressen försöker få det till men visst skulle Mikael Stahre underlätta det lite genom att använda sig av alla sina bytesalternativ i matcherna framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar