Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 14 april 2014

Blåvitt kom ingenstans och ville ingenstans idag

Att åka upp till Grimsta med en spelidé som bygger på att man ska spela defensivt och hoppas på kontringar är ett stort fett underbetyg till såväl Mikael Stahres ledarförmåga som spelarnas kapacitet. Fy fan vad fegt och fy fan vad uselt detta var! Fortsätter det på det här sättet så kommer den blåvita säsongen att vara över lagom till VM-uppehållet och Mikael Stahre kommer sannolikt att vara utan jobb då!

Jag fattar inte hur man tänkte i dagens match. Blåvitt ställde upp med ett defensivt innermittfält som nästan satt i knät på mittbackarna och nästan alla bollar från dem gick bakåt, åt sidan eller som en nödraket upp i skyn. Blåvitt lyckades inte föra spelet på BP´s planhalva en enda gång i den här matchen utan alla anfallsförsök bestod av panikslagna långbollar eller solorusningar. Och varför i helvete görs inga byten förrän det redan är försent? På bänken sitter talangfulla spelskickliga spelare som Darijan Bojanic och ruttnar bort samtidigt som det blåvita spelet ruttnar bort inne på plan!

3 poäng: Ingen förtjänar dessa poäng idag.
2 poäng: Ingen förtjänar dessa poäng idag.
1 poäng: Lasse Vibe gjorde tappra försök att springa på alla hopplösa långbollar.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

4 kommentarer:

 1. Söder borde få en poäng också, han och vibe de enda som försökte göra något framåt idag, tyvärr helt utan understöd från resten av laget.
  Det är så jädra sorgligt att stahre får en klubb som blåvitt med dagens trupp att tillgå att spela geflefotboll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske skulle Robin ha en poäng också men lagt kort ligger. Jag blir lite besviken på honom för alla missade chanser så att jag glömmer bort att se det positiva emellanåt.

   Radera
 2. Jag vet att jag tog upp det förra året med dig i samband med brottardebatten men spelar vi så här med Allansson, Bojanic och Engvall på bänken kommer ju ingen ung teknisk spelare komma till oss. Ludvig och Bojanic lär ju ångra sitt klubbval just nu. Stahre måste ju tro på spelarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror fortfarande inte att det finns ett generellt hot mot vår ungdomssatsning. Kolla på spelare som Sam och Ludde som varit givna i startelvan i år samtidigt som spelare som Zackrisson och Engvall får seniorkontrakt. Att Joel inte har fått mer speltid har mer berott på hans skadesituation hittills.

   Just nu så är A-truppen lite extra stor men det kommer ju att lämna spelare redan i sommar. När jag pratade med Alf Westerberg inför senaste U19-matchen så höll han dock med om att det är lite extra trångt i portgången för U19-killarna just nu men så kan det vara emellanåt. Ingen panik där.

   Det stör mig dock att Stahre inte gjorde några tidiga byten senast mot BP och det stör mig en hel del att just Bojanic får så lite speltid. Jag fattar inte varför inte man använder honom mer!

   Radera