Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 25 april 2014

Déja vu

Under dagens match hade jag en ständig känsla av déja vu, en känsla av att jag sett det här andefattiga spelet tidigare och att jag svurit över exakt samma händelser. Och visst stämde min känsla för bara för någon dryg vecka sedan satt jag ju och svor över matchen mot BP. Idag hade vi tack och lov lite mer tur på vår sida.

När det blåvita spelet låser sig så ser det för jävligt ut. Innermittfältarna spelar ping pong med varandra och fegpassar bakåt till mittbackarna, ytterbackarna fegpassar bakåt till mittbackarna och mittbackarna spelar ping pong med varandra och skickar sedan hopplösa nödraketer upp i skyn. Det är otroligt frustrerande att Mikael Stahre inte kan få till ett dominant spel mot sämre lag.

När jag ändå håller på och skäller så vill jag även säga ett par ord om lättlästhet. När alla åskådare redan i förväg vet exakt när Sam Larsson tänker försöka sig på en klack så är det dags att dra ner på dem. Sams klackar börjar bli hopplöst sönderlästa och är oftast ineffektiva så han måste börja fokusera på andra delar i sin breda repertoar och endast använda klacken sparsamt som en överraskning.

Med detta sagt så är jag ändå väldigt glad över segern, glad över Sams säkra straff, glad att Stahres byten blev så effektiva idag, glad över den fina publiksiffran och glad över en riktigt skön fredagkväll!

3 poäng: May Mahlangu lyfte spelet med sin energi och rörlighet när han kom in.
2 poäng: Marcus Sandberg gjorde en avgörande räddning och var snabb med att starta igång spelet.
1 poäng: Jakob Johansson gör stor nytta när han följer med upp i offensiven.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar