Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 28 april 2014

Förstår inte dagens två experiment

Dagens 4-5-1 experiment i U21-matchen mot Mjällby blev inte särskilt lyckat trots en tung startelva med många A-lagsspelare. Rollfördelningen mellan de tre innermittfältarna var för otydlig och ingen av dem bidrog tillräckligt mycket till det offensiva spelet. Med endast en anfallare så var det sällan som Blåvitt lyckades etablera något tryck i motståndarnas straffområde.

Jag förstår inte riktigt varför man testar 4-5-1 just nu mitt inne i vårsäsongen. Visst har vi lite för många innermittfältare i truppen men det är ju bara sex matcher kvar till VM-uppehållet och då lär någon eller några av dessa mittfältare lämna. Blåvitt saknar dessutom just nu en tillräckligt vass anfallare som klarar av att spela ensam på topp.

Jag förstår inte heller varför man testar en extern målvakt just nu, det känns också som ett lite onödigt experiment. Det är som sagt bara sex matcher kvar till VM och det borde U19´s Sulejmen Sarajlic kunna täcka upp för väl. Han var ju som bekant reservmålvakt på bänken redan i fjol i fyra matcher när Marcus Sandberg var skadad och jag tycker han är en tillräckligt bra målvakt för uppgiften.

3 poäng: Emil Salomonsson söker sig ständigt framåt längs högerkanten.
2 poäng: Karl Bohm gillar att utmana och tar smarta löpningar in mot straffområdet.
1 poäng: Philip Haglund är aggressiv och tung att möta (men måste sätta sina frilägen!).

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar