Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 18 april 2014

Många hjältar igår

Blåvitt bjöd på en härlig start på påskhelgen när man körde över Åtvidaberg och återställde harmonin, glädjen och självförtroendet både inom laget och bland supportrarna. Igår skrev jag att den spelare som tog maxlöpningar i 89:e minuten för att göra ytterligare ett mål skulle bli min hjälte och jag fick se många hjältar igår.

Även om det tog lite tid att nöta ner Åtvidaberg så var det en väl genomförd match där man inte gav motståndarna något utrymme att få igång ett eget anfallsspel. Gustav Svensson och Jakob Johansson fungerade bra ihop på innermittfältet och täckte väldigt stora ytor. Hela backlinjen var stabil och längst bak var John Alvbåge alert på det lilla han hade att göra, i synnerhet när han snabbt startade igång spelet som ledde till 1-0.

Framåt visade Lasse Vibe hög klass där han från en högerytterposition gjorde smarta löpningar och välförtjänt samlade ihop till ett hattrick. Sam Larsson har haft det lite tungt i några matcher men gårdagens två assist var vackra och målet var viktigt för honom att få göra, även om han skulle ha avslutat i förstaläget. Robin Söder var delaktig i mycket av anfallsspelet och det var intressant att se hur sur han blev när Darijan Bojanic "stal" hans mål på slutet - just den tjurigheten och vinnarviljan vill man se mer av hos en anfallare.

3 poäng: Lasse Vibe börjar likna en viss Hysén med sina djupledslöpningar och avslut.
2 poäng: Sam Larsson bjöd på bra spel och en riktigt läcker snurr-assist.
1 poäng: Robin Söder flyger fram med bollen vid fötterna just så som man vill se honom.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar