Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 6 april 2014

Matematik FF hemma

Imorgon är det äntligen dags för hemmapremiär i Allsvenskan och efter den starka bortasegern mot sorkarna så har förväntningarna skruvats upp en del. Det kommer att bli en het match där mycket fokus naturligtvis kommer att ligga på hur publiken uppför sig. Efter det som har hänt senaste veckan så förväntar sig alla best behaviour från våra Kat B och Kat C supportrar och Blåvitt är dessutom rustade med nya ordningsregler som förbjuder maskering.

Hemmapremiär = halsduk på!
Egentligen är det ju lite slöseri publikmässigt att få Malmö redan i premiären då det är en match som brukar sälja bra oavsett när den ligger på säsongen. Ser man till publik och ekonomi så hade det varit bättre för Blåvitt att få ett tråkigt lag som Åtvidaberg eller Gefle som normalt bara lockar ca 8 000 åskådare. Men nu är det som det är och jag hoppas att morgondagens publiksiffra på drygt 17 000 åskådare kommer att följas av fler höga publiksiffror under säsongen.

Mikael Stahre brukar ju inte peta alltför mycket i ett vinnande lag så den enda förändringen som man kan förvänta sig imorgon är att Hjalmar Jonsson lämnar plats för antingen Kjetil Waehler eller Gustav Svensson. Jag tror att man ser Mattias Bjärsmyr och Kjetil Waehler som mer samspelta och att det blir de två som startar som mittbackspar. Gustav Svensson och kanske även May Mahlangu gör nog sina debuter redan på tisdag när U21-laget också spelar mot Malmö på Hjällbovallen kl 17.00.

Alvbåge
A. Johansson - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Smedberg - Haglund - J. Johansson - Larsson
Vibe - Söder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar