Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 26 april 2014

Solen skiner över Blåvitts ungdomar

Att sitta i solskenet på Lemmingvallen idag i kortbyxor och med en glass i handen var verkligen en försmak av sommaren. När U19-laget samtidigt bjöd på solskensfotboll så var dagen fullbordad. Dagens seger i U19 Allsvenskan med 6-0 mot Kristianstad var ett styrkebesked där det redan efter drygt 15 minuter stod 3-0 utan att Blåvitt ens hade behövt växla upp i tempo.

Sulejmen Sarajlic sitter ju på A-lagets avbytarbänk nu så idag stod Tobias Johansson i mål och gjorde det bra. Sulle kommer istället att spela i måndagens match i U21 Allsvenskan kl 17.00 på Hjällbovallen mot Mjällby. Karl Bohm var inte heller med i dagens match med skadekänning i foten men han hoppades vara redo för spel på måndag istället. Och att döma av de tidiga bytena på Billy Nordström, Patrik Dyrestam och Nikola Zivkovic så kanske de också är aktuella för spel på måndag? Och ja, solen kommer att skina även på Hjällbovallen på måndag.

3 poäng: Viktor Edvardsens löpningar i djupled skapar oreda i motståndarnas försvar.
2 poäng: Bilhall Titi är rätt placerad i straffområdet när bollen kommer.
1 poäng: Billy Nordström tar ett stort ansvar som lagkapten och manar på lagkamraterna hela tiden.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

P.S På väg hem från Lemmingvallen passade jag på att kika på den nya inomhusarenan i Kviberg där den nya fotbollsplanen med bågformat tak och med plats för 3000 åskådare håller på att växa fram. Sommaren 2015 ska denna stå helt färdig. Ytterligare ett solskensprojekt som kommer att gynna den blåvita ungdomsfotbollen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar