Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 21 juni 2014

Bye bye

Englands VM-äventyr tog slut efter bara två matcher vilket är det sämsta resultat sedan 1994 då man inte ens kvalificerade sig till VM. Nu återstår en meningslös match mot Costa Rica där bara äran står på spel.

Roy Hodgson kom till VM med en relativt ung och oerfaren trupp och det var framförallt i försvarsspelet som det straffade sig rejält. Många av målen som England släppte in var resultatet av ett taffligt och tamt försvarsarbete. Dessutom tycker jag att flera av lagets äldre och erfarna spelare, t ex Steven Gerrard och Wayne Rooney, inte motsvarade förväntningarna och tog det ledaransvar som krävdes på plan. Nu verkar det ändå som att Roy får sitta kvar som förbundskapten och leda England i kvalet till EM 2016 men det är mycket som behöver utvecklas tills dess.

Fiaskot i VM sätter återigen fokus på Premier Leagues roll och ansvar när det gäller att utveckla egna engelska spelare och managers. Den engelska ligan är världens mest värdefulla och omsätter miljardbelopp varje år vilket gör att fotbollsklubbarna varje år har enorma belopp att värva för. I jakten på snabb framgång så värvar man dock huvudsakligen på en global marknad istället för att tålmodigt utveckla egen engelsk talang. Jämför man med de andra stora fotbollsligorna i Europa, t ex Bundesliga, Serie A och La Liga, så har de lyckats behålla en bättre nationell profil trots att de också befinner sig på en internationell marknad.

Suck, vilket lag ska jag hålla på i VM nu då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar