Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 29 juni 2014

Ett lugnt år för IFK Göteborg Fotboll AB

Jag har ju genom åren följt riskkapitalbolaget IFK Göteborg Fotboll AB med intresse och nu har det blivit dags att titta lite på årsredovisningen för 2013.

Under året har bolaget bara noterat två ekonomiska händelser. På intäktssidan erhöll man en ersättning för att Ragnar Sigurdsson i enlighet med vidareförsäljningsavtalet hade spelat ett visst antal matcher. På utgiftssidan betalade man för att Philip Haglund i enlighet med köpeavtalet hade spelat ett visst antal matcher. Sammanlagt gjorde bolaget ett resultat på 108 tkr under 2013 i enlighet med resultaträkningen nedan.


Bolaget har nu bara rättigheter kvar i två spelare, Jakob Johansson och Philip Haglund, som båda sitter på utgående kontrakt i år. Såvida inte spelarna säljs nu i sommar eller förlänger sina kontrakt så går bolagets spelarrättigheter upp i rök. Därutöver finns det drygt 1 miljon kronor i olika tillgångar i bolaget.


Oavsett hur det går med dessa spelare så börjar det bli dags att avsluta det här riskkapitalbolaget och redan ifjol skedde kontakter för att undersöka om det fanns intresse för föreningen att köpa kvarvarande ekonomiska rättigheter i bolaget. Än så länge har inga sådana beslut fattats och för föreningen är det naturligtvis mest lönsamt att vänta ut det här året för att se vad som händer med ovanstående spelare. Därefter kan man anta att riskkapitalbolaget på något sätt avslutas under 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar