Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 27 juni 2014

Förhoppningar om en positiv sommar

Vid dagens pressträff på Kamratgården så berättade Mikael Stahre, Martin Kurzwelly och Mats Gren om hur den närmaste tiden kommer att se ut med återstarten i Allsvenskan och kvalspelet i Europa League. Alla tre var väldigt taggade och man märkte hur stora förväntningarna och förhoppningarna är kring en positiv sommar.

Som jag har nämnt tidigare så spelar Blåvitt upp till nio matcher i juli enligt ett strikt schema torsdag-söndag varje vecka och om det går riktigt bra så fortsätter det här strikta schemat en bit in i augusti. Vid dagens träff var Stahre mycket noga med att poängtera hur väl Blåvitt har förberett sig inför detta. Noggrann träning (hårt men inte för hårt), scouting på plats i Luxemburg där man sett motståndarna spela och en större flexibilitet i uppställningen är några av ingredienserna i dessa förberedelser.

När det gäller uppställningen så är det intressant hur Blåvitt har förberett sig för att flexibelt kunna växla mellan 4-5-1 och 4-4-2 beroende på motstånd och matchbild. I den första hemmamatchen mot Fola Esch handlar det ju om att spela offensivt och förhoppningsvis ösa in mål medan det från den andra kvalomgången mot Gyori ETO FC blir viktigare att kunna kombinera ett stabilt försvarsspel med ett rappt omställningsspel. Och däremellan ska man även vinna matcher i Allsvenskan.


Den blåvita truppen är just nu helt frisk med undantag för Philip Haglunds korsbandsskada och på den "konkurrenskarta" som Stahre ritade upp på mötet så ser man att det finns bra bemanning på alla positioner i laget. Även på vänsterbacken där Ludwig Augustinsson står ensam så finns det backup bland högerbackarna, mittbackarna och i juniorleden. Stahre betonade att det bästa laget ska spela i varje match men att det täta matchschemat kommer att ge fler spelare speltid. Därutöver skapas en naturlig rotation av att t ex Gustav Svensson och Kjetil Waehler är avstängda i matchen mot Helsingborg. Några andra noteringar från den här kartan är att Patrik Dyrestam redan finns med i planeringen och att Darijan Bojanics största chanser till speltid just nu finns på vänsterkanten där han dock har hård konkurrens från Sam Larsson.

Blåvitt inleder den kommande veckan med två hemmamatcher mot Fola Esch och Helsingborg och Stahre var nöjd med detta upplägg. Förhoppningen och målsättningen är naturligtvis att vinna två raka hemmasegrar som sätter tonen för resten av sommaren!

2 kommentarer:

  1. Vänta... Fick både Gurra och Kjetil två matchers avstängningar efter sina röda kort och missar alltså matchen mot HIF?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Båda står uppsatta som avstängda nästa söndag här: http://svenskfotboll.se/allsvenskan/avstangdafair-play/

      Radera