Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 14 juni 2014

Första matchen mot Italien

Idag börjar VM för England med deras första gruppspelsmatch mot Italien. Eller egentligen så blir det ju imorgon eftersom matchen spelas i natt. Jaja, skit samma...nu kör vi! Come on England!

VM har inletts med några heta matcher och tyvärr har domarna redan hamnat i centrum genom flera grova felbeslut. Jag hoppas verkligen att kvällens visselblåsare håller måttet och inte gör bort sig. En liten tröst i sammanhanget är att domarna inte längre behöver hamna i svårigheter om bollen är inne i mål eller inte då detta nu övervakas med sju digitala målkameror och där resultatet skickas direkt till domaren. Förhoppningsvis slipper vi den typen av skandaler som när Lampards kvitteringsmål mot Tyskland för fyra år sedan felaktigt underkändes.


Det mesta i den engelska truppen verkar vara bra nu och inga nya skador eller mediautspel har rapporterats de senaste dagarna. Startelvan förväntas bli ungefär enligt nedan även om jag är lite osäker på spelarnas utgångsposition - blir det 4-3-3 eller 4-5-1 och vem kommer att spela som central anfallare? Jag är lite extra nyfiken på Adam Lallana som jag inte sett spela så mycket tidigare. Eftersom han spelar i Southampton till vardags så är han en av de spelare som Tottenhams nye tränare Mauricio Pochettino antas vilja få med sig från sin före detta klubb.

Hart
Johnson - Cahill - Jagielka - Baines 
Lallana - Gerrard - Henderson
Sturridge - Rooney - Welbeck

Hart
Johnson - Cahill - Jagielka - Baines 
Gerrard - Henderson
Lallana - Rooney - Welbeck
Sturridge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar