Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 1 juni 2014

Häcken borta

Sista matchen innan VM-uppehållet spelas imorgon och det är ett sargat och lite desperat Blåvitt som går ut på plan imorgon. Laget har några tunga skador och avstängningar och behovet av poäng är verkligen akut. Förlorar man eller spelar oavgjort imorgon så kommer säsongen sannolikt att vara körd redan före midsommar för fjärde gången på de senaste fem åren.

Fiaskostämpeln vilar tung över vårterminen i både Allsvenskan och cupen och det går inte att bara skylla de många poängförlusterna på otur. Blåvitt har haft stora problem med målskyttet och med rörligheten i sitt spel och Mikael Stahre har inte lyckats åtgärda detta trots en på pappret stark och bred trupp. Visst har rörligheten och bolltempot förbättrats avsevärt de senaste matcherna men fortfarande räcker inte spelet till för att göra tillräckligt med mål och bärga trepoängare.

Imorgon får man använda sig av det spelmaterial som finns tillgängligt  och jag tror att det kan se ut ungefär som nedan. Att återigen tvingas förändra i uppställningen är inte optimalt och det är inte helt lyckat att behöva placera Jakob Johansson längre ner på plan då det ju är han som har stått för målen och målchanserna i de senaste matcherna. Men det kanske är dags för våra riktiga anfallare att börja prestera lite och kanske även göra några mål!

Befinner mig nio tidzoner bort men hoppas att jag hittar nån stream till morgondagens match. För trots att jag är grymt besviken över den här våren så vill jag alltid se mitt Blåvitt spela.

Sandberg
A. Johansson - Bjärsmyr - Jonsson - Augustinsson
Vibe - J. Johansson - Allansson - Larsson
Söder
Mané

2 kommentarer:

  1. Befinner du dig i USA/Kanada eller Ryssland/Australien? Vill veta bara av ren nyfikenhet. :)

    SvaraRadera