Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 30 juni 2014

Ungdomssatsningen i fokus

Idag stod verkligen den blåvita ungdomssatsningen i fokus.

På morgonen kom beskedet att Patrick Dyrestam har fått ett seniorkontrakt som sträcker sig t o m 2017. Patrick blir nu den 30:e junioren ur de tolv senaste årskullarna i IFK Göteborgs ungdomsverksamhet som får ett seniorkontrakt direkt i ett allsvenskt lag vilket motsvarar 2,5 juniorer per årskull. Och då har ännu ingen junior flyttats upp från årskullen 1995 där bl a Billy Nordström och Karl Bohm återfinns.

På eftermiddagen meddelades det att den nigerianske talangen Alhassan Ibrahim Abdullahi provtränar med IFK Göteborg denna vecka och att han anses vara bland de bästa 1996:orna i Nigeria. Roligt att Blåvitt söker talang på nya ställen i världen och som alltid är man lite extra nyfiken på vilka kontaktnät som har gjort att han provtränar med bland annat oss. Vi får väl se om den här provträningen leder till något konkret.

På kvällen genomförde U21-laget en mycket bra bortamatch mot Malmö och vann den med 3-1. I centrum stod våra unga spelare Karl Bohm, Patrik Karlsson Lagemyr, Gustav Engvall, Joel Allansson m fl som med ett rappt passningsspel gjorde livet surt för skåningarna.

3 poäng: Karl Bohm sprang ifrån sin back på högerkanten vid flera tillfällen.
2 poäng: Patrik Karlsson Lagemyr skapar många av lagets anfall och målchanser.
1 poäng: Patrick Dyrestam bryter bollen säkert framför fötterna på motståndaranfallarna.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag tycker han gjorde en helt okej insats idag...säker med bollen och tog även en del defensivt ansvar. Men man har ju lite högre förväntningar på en så högavlönad A-spelare så man vill ju se ännu mer.

   Radera
 2. Han borde tokdominera i en sådan match ... men det var mest Darijan, Joel & Engvall ... som visade "något" ...

  SvaraRadera
 3. jämfört med Sobra alltså ... annars stämmer väl betygen någorlunda

  SvaraRadera