Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 4 juni 2014

Vem har varit bäst under våren?

Jag kikade igenom mina spelarbetyg från vårterminen och kan konstatera att jag efter en tredjedel av säsongen redan har sett 19 matcher med A-laget, 4 matcher med U21-laget och 8 matcher med U19-laget. I betygsättningen blir det lätt att man fastnar vid starka individuella insatser men jag har även försökt hålla ögonen på spelare som bidrar till och lyfter lagets samlade prestation. Nu har det ändå blivit så att en bollartist och en målskytt leder mina båda betygstabeller.

När det gäller bedömningen av A-laget så ligger Sam Larsson i topp följt av Lasse Vibe, Jakob Johansson och Kjetil Waehler. Här kan man dock se att Sam samlade ihop flertalet av sina poäng i träningsmatcherna och cupmatcherna i början av säsongen men har mattats av lite i det allsvenska spelet. Det beror naturligtvis delvis på att de allsvenska lagen har markerat honom stenhårt och ofta spelat med en defensiv högerytter. Att Lasse Vibe finns med i poängtoppen trots att han har varit borta mycket  p g a skador är också noterbart.
  • Sam Larsson 17 poäng
  • Lasse Vibe 11 poäng
  • Jakob Johansson 10 poäng
  • Kjetil Waehler 10 poäng

När det gäller U19 och U21 så har Victor Edvardsen haft en mycket stark vår som anfallare och har gjort många viktiga mål för U19-laget. Victor är en säker och iskall avslutare i U19-sammanhang och det ska bli intressant att se om han klarar av att behålla den kvalitén när han börjar matchas i U21-matcher och får börja träna mer regelbundet med A-laget. Även Karl Bohm har varit bra under våren men har nog hämmats en hel del av att han "tvingas" spela som vänsterytter i U19 när han är som bäst på högerkanten. Till slut bör man även omnämna Emil Salomonsson som förutom en plats på den här listan även finns med högt upp på A-lagets lista med nio poäng. Emil gör en bra insats oavsett i vilket sammanhang han får spela eller hoppa in.
  • Victor Edvardsen 12 poäng
  • Karl Bohm 6 poäng
  • Emil Salomonsson 5 poäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar