Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 13 juli 2014

Bitter poängförlust med några ljusglimtar

Sett till hela matchen så var Blåvitt ett mycket bättre lag så det var naturligtvis bittert att tappa poäng idag mot Halmstad. Men det går att ta med sig en hel del positivt från den här matchen också. Att Blåvitt äntligen har hittat ett fungerande anfallsspel och skapar många målchanser är glädjande och man borde ha gjort flera mål redan i första halvlek. Att Blåvitt orkar komma tillbaka och hämta upp ett 0-2 underläge är också ett styrkebesked där man visar att man vägrar att förlora. Och att Blåvitt just nu har Allsvenskans hetaste målskytt kan bli helt avgörande den närmaste tiden.

Blåvitt är inne i en intensiv period där man kommer att spela två matcher i veckan till slutet av augusti om man fortsätter att avancera i Europa league-kvalet. Det är ofrånkomligt att skador, avstängningar, trötthet och spelarrotation gör att vi kommer att få se matcher med olika ansikten och av varierande kvalitet. Att Blåvitt redan nu t ex har flera skador på mittbackspositionen kan bli kostsamt men förhoppningsvis är både Hjalmar Jonsson och Kjetil Waehler snart tillbaka.

Nu gäller det att ladda om inför torsdagens bortamatch mot ungerska Gyori där det nog är möjligt att vi får se en lite mer defensiv 4-5-1 uppställning som ska fixa ett bra bortaresultat.

3 poäng: Lasse Vibe är ny skytteligaledare i Allsvenskan.
2 poäng: Sam Larsson går bokstavligen på vatten idag.
1 poäng: Ludwig Augustinsson är snabb med bollen vid fötterna och avancerar långt längs vänsterkanten.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar