Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 7 juli 2014

Den känslomässiga hissen

Mikael Stahres patenterade uttryck om den känslomässiga hissen har använts flitigt där de senaste dagarnas matcher har inneburit rejäla humörsvängningar för oss supportrar - från raseri i torsdagens Europa League via eufori i gårdagens Allsvenska till apati i dagens U21.

För även om dagens U21-match började bra och det bjöds på en hel del anfallsintentioner så dog matchen långsamt ut och det slutade lite snopet med 0-0. Inget av lagen förmådde att spräcka nollan och i det blöta gräset så var felpassningarna och felbesluten många.

Och som alltid blir man mest frustrerad över bristen på precision och fokus hos vissa av A-lagsspelarna där jag tycker Malick Mané var den störste syndaren idag. Mané har verkligen svårt att hitta samspel med sina lagkamrater och allt för ofta slutar det med att han överarbetar situationerna och blir av med bollen i en egoistisk soloräd. Jag har svårt att se honom lyckas i en central anfallsposition och tycker han borde flyttas ut på kanten där hans egenskaper nog passar bättre.

Jaja, nu glömmer vi den här matchen. Jag stiger in i hissen på nytt och förväntar mig att Blåvitt tar mig upp till en roligare nivå redan på torsdag. Och med lite hjälp från Barabens "Erling" och Stahres ordbok så blir det följande betyg idag:

3 poäng: Gustav Engvall ställde frågor till motståndarbackarna hela matchen.
2 poäng: Hampus Zackrisson var kontrollerat aggressiv i sitt försvarsarbete.
1 poäng: Karl Bohm går alltid all in och levererar maxlöpningar matchen igenom.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar