Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 20 juli 2014

Ett perfekt hattrick

Ett perfekt hattrick blir det när en spelare gör ett mål med högerfoten, ett med vänsterfoten och ett med huvudet och det lyckades vår glödheta dansk med idag. Lasse Vibe är nu uppe på tolv mål i den allsvenska skyttetoppen och på de fem senaste matcherna har han gjort nio mål.

Det blev oväntat stora förändringar i startelvan idag och några av dem gillade jag medan några av dem gjorde mig lite förvånad. Att Daniel Sobralense skulle få spela hade jag på känn redan igår och hans fasta situationer skapade två av våra mål idag. Det var även roligt och modigt att man vågade släppa fram Gustav Engvall från start. Däremot kändes det lite onödigt att låta Jakob Johansson spela mittback idag och att Adam Johansson inte kommer till sin rätt som vänsterback trodde jag var färdigdiskuterat redan i fjol.

Tempot var inte högt och presspelet var obefintligt i det varma vädret men Blåvitt gjorde det som krävdes och kan nu ladda för torsdagen returmatch mot Györi i Europa League. På torsdag ska jag även passa på att utforska Gamla Ullevi lite och testa en ny sittplats där jag aldrig har suttit tidigare för som årskortare sitter man ju alltid på samma ställe annars.

3 poäng: Lasse Vibe gör de där "enkla" målen som vi inte har varit bortskämda med hittills.
2 poäng: Gustav Svensson tog många uppoffrande defensiva löpningar i värmen.
1 poäng: Daniel Sobralense slår avgörande hörnor och frisparkar idag. 

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar