Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 18 juli 2014

Förbättrad prestation och inställning i Tipselit Trophy

Jag har ju de senaste åren muttrat lite över bristen på en seriös satsning i Gothia Cups särskilda elitturnering för 17-åringar, Gothia Tipselit Trophy. Blåvitt har inte förberett sig på uppgiften särskilt väl och man har inte riktigt prioriterat den här turneringen. Följdaktligen har man åkt ur gruppspelet omedelbart och slutat på en 18:e och 19:e plats efter placeringsmatcher de senaste två åren. Även i år åkte man ur i gruppspelet och slutade "bara" på en 13:e plats efter placeringsmatcherna men bakom detta resultat döljer sig en avsevärt förbättrad prestation och inställning:
 • Blåvitt vann fyra av fem matcher i år och fick totalt målskillnaden 9-4. Det ger fler poäng i år än man spelade ihop på de två senaste åren tillsammans.
 • Trots sex poäng i gruppspelet så missade man en slutspelsplats på målskillnad.
 • Den enda förlusten kom mot Right to Dream från Ghana som spelar final imorgon lördag. Uppdaterat 140719: Right To Dream vann finalen.
I år satsade Blåvitt på allvar på sitt Tipselit Trophy-lag. Man får förstärka laget med två 18-åringar och här valde man Patrik Karlsson Lagemyr och Viktor Edvardsen som får ses som ett av de mest samspelta anfallsparen i U19 Allsvenskan. Att Edvardsen gjorde fem och "Paka" gjorde tre av Blåvitts totalt nio mål är ett kvitto på att den här satsningen gav resultat. Det ska noteras att Edvardsen missade två av gruppspelsmatcherna efter en ful tackling i slutet av den första matchen och man kan bara spekulera hur det hade kunnat gå om han varit tillgänglig för spel hela tiden.

Även övriga deltagande U19-spelare som Oskar Kindlund, Hampus Dahlqvist, Alexander Leksell och nyförvärvet Oskar Jansson bidrog till att höja lagets prestation. Här gjorde särskilt Leksell ett starkt arbete med att hålla ihop den blåvita backlinjen och Jansson presenterade sig på bästa sätt i sin debut för Blåvitt - i rollen som innermittfältare visade han upp bra bollkontroll, rörde sig över stora ytor och gjorde sig hela tiden spelbar. När det gäller de yngre spelarna har jag lite sämre koll på spelarna men tycker främst att yttermittfältaren Isak Edlund och målvakten Pontus Johansson förtjänar att nämnas.

Gothia Cup är slut för i år men redan på tisdag nästa vecka kör U19 Allsvenskan igång igen med hemmamatch mot Trelleborg kl 17.00 på Lemmingvallen

3 kommentarer:

 1. En såväl välkommen som efterlängtad attitydsförändring från Blåvitts sida. En mycket viktig turnering, där det gäller att prestera bra.
  Jakebox, vill ha din kommentar till nyheten att Malek Iskander har skrivit på för superettaklubben Husqvarna. Väntat ? Logiskt ?
  Har för mig att han kom från Jönköpingstrakten, så kanske logiskt med just Husqvarna.
  Mvh Bothvid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var väntat. Fick besked redan i början av juni att han skulle lämna när hans kontrakt gick ut den 30 juni. Om jag förstod det rätt så provtränade han även med Huskvarna nån gång i maj/juni.

   Han kom ju till oss från Huskvarna för tre år sedan så det var ett naturligt steg att återvända hem.

   Radera
  2. Skrev några rader om de spelare som skulle lämna U19-truppen nu i sommar i den här artikeln: http://www.svenskafans.com/fotboll/ifkgoteborg/varterminen-snart-slut-for-u19-509157.aspx

   Radera