Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 14 juli 2014

Nu börjar Gothia Cup

Idag börjar årets Gothia Cup-spel och Blåvitt ställer som vanligt upp i elitklassen Gothia Tipselit Trophy (U17) där man kommer att spela mot HJK Helsinki, AIK och Right to Dream från Ghana i gruppspelet. Den första matchen spelas redan idag kl 13.50 på Valhalla mot det finländska laget och du hittar hela spelschemat HÄR.

De senaste åren har Blåvitt gjort usla insatser i den här turneringen och man verkar inte ha prioriterat den särskilt högt i sin planering. I årets turnering hoppas jag att vi får se ett trendbrott och det finns en del som tyder på det. Blogg-grannen Guld-Alex skriver om årets trupp som kommer att ledas av Thomas Olsson för första gången och det ska bli intressant att se hur långt TO har kommit i sin tränarutveckling. Dessutom skickar man i år med rejäl förstärkning från U19-laget till Gothiatruppen genom bl a anfallarna Patrik Karlsson Lagemyr och Viktor Edvardsen och det här är spelare som kan avgöra matcher på egen hand.

Jag hoppas verkligen att Blåvitt tar chansen i år att visa upp sin talangfulla ungdomsverksamhet för hemmapubliken i Göteborg. Det första delmålet blir att ta sig vidare från gruppspelet, sen i slutspelet kan vad som helst hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar