Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 6 juli 2014

Nu mår man bra. Stort tack.

Ja, vad ska man säga efter dagens fantastiska urladdning? Blåvitt bankar skåningarna röda och blå och spräcker äntligen den långa sviten utan segrar mot Helsingborg i Allsvenskan. Dessutom bjuder man på ett spel som lovar mycket gott för framtiden.

Att Blåvitt ska ha 4-4-2 som grunduppställning i de flesta matcher framstår som ganska självklart efter dagens uppvisning. Det är då man får ut det mesta av den talang och offensiva kraft som faktiskt finns i laget. Endast i ett fåtal svåra bortamatcher bör man starta med 4-5-1 men de är lätt räknade.

Att spela med 4-4-2 innebär dock att Stahre måste våga bänka någon i triangeln Gustav Svensson, May Mahlangu och Jakob Johansson i varje match. Så länge som man spelar två matcher i veckan borde det dock inte vara några problem att se till att alla får tillräckligt med speltid ändå.

Att spela med 4-4-2 innebär även att Lasse Vibe alltid ska spela på topp. Idag gjorde han två mål och en assist men han var även snabb att hylla sin anfallskompis Robin Söder för hans rörelsemönster och löpningar som öppnar upp ytor för Lasse. Robin är kanske inte längre en vass målskytt själv men han bidrar ändå mycket till anfallsspelet idag och ett mål lyckades han ju nicka in snyggt.

Dagens högerkant med Martin Smedberg Dalence och Emil Salomonsson var ytterligare en sak som lyfte spelet. Smedberg håller bollen klokt och slår precisa inlägg och Emils ruscher längs kanten är härliga att se. Och på andra kanten var firma Larsson & Augustinsson tillbaka i gammal god stil och gjorde livet surt för Helsingborgs ytterback.

Stort tack för idag, Blåvitt. Åk nu ner till Luxemburg och rädda Europaäventyret på torsdag!

3 poäng: Lasse Vibe står rätt placerad i straffområdet framför mål.
2 poäng: Sam Larsson åker slalom in i straffområdet från vänsterkanten.
1 poäng: Emil Salomonsson rusar förbi försvararna som om de stod still.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar