Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 27 juli 2014

Ny genomklappning mot ett dåligt lag

Det gör alltid ont att förlora men i sådana här matchen svider det extra mycket. Idag valde den känslomässiga hissen att åka hela vägen ner till källarplanet.

Ser man till matchen som helhet så hade Blåvitt egentligen alla förutsättningar att vinna och under matchens gång skapar man även en hel del målchanser. Man kunde dock redan i matchens inledning se att Mjällbyspelarna var mer taggade och när Marcus Sandberg boxar in en boll i egen kasse och när både Robin Söder och Lasse Vibe missar öppet mål så blir uppförsbacken helt enkelt för stor.

Kanske var det ren trötthet idag efter ett tufft matchande den senaste tiden men det går inte att komma ifrån att Blåvitt hittills har tappat sju poäng mot de tre sämst planerade lagen i Allsvenskan, dvs BP, Halmstad och Mjällby. I detta dystra faktum ligger skillnaden mellan en guldstrid och en medioker mittenplacering och det stör mig hur lätt och hur ofta Blåvitt klappar ihop mot riktigt dåliga lag. Man klarar inte av att spela dominant fotboll framåt och man bjuder väldigt ofta på enkla mål bakåt i den här typen av matcher.

Nu blir det några jobbiga dagar när man ska försöka slicka såren och ladda om till torsdagens viktiga hemmamatch mot Rio Ave. Jag hoppas verkligen att Blåvitt kommer riktigt revanschsugna till den matchen!

3 poäng: Sam Larsson ville så mycket men var alldeles för ensam idag.
2 poäng: Joel Allansson gjorde ett bra inhopp.
1 poäng: Gustav Svensson sprang oavbrutet över stora ytor medan han var kvar på planen.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar