Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 14 juli 2014

Nya spelarbeslut kommer snart

Sedan Mats Gren blev sportchef i Blåvitt har han hittills tagit beslut i fyra spelarärenden.
 • Den 6 juni förlängde han Hampus Zackrissons kontrakt för resten av året.
 • Den 6 juni sålde han Ludwig Augustinsson till Köpenhamn.
 • Den 30 juni fick Patrick Dyrestam ett seniorkontrakt.
 • Den 7 juli förlängde han Nordin Gerzics utlåning till Örebro resten av året.

Nu är det snart dags för nya beslut där något eller några av dem nog lär presenteras de närmaste dagarna.
 • Det mesta tyder väl på att Jonathan Azulays utlåning till Östersund förlängs att gälla året ut? Vårens utlåning gäller till den 15 juli så besked borde komma väldigt snart. Om låneavtalet förlängs så kommer Azulay inte tillbaka till Blåvitt eftersom hans kontrakt går ut i år.
 • Det har rapporterats flitigt i media de senaste veckorna att Darijan Bojanic är på väg till Helsingborg och nu verkar kvällstidningarna vara säkra på att det kommer att ske redan den här veckan. Även om jag tidigare har hyllat Darijans skottförmåga så kan jag förstå att Blåvitt är missnöjda med hans brist på motivation och vad han har presterat hittills. Får man bara vettigt betalt så kan det ibland vara lika bra att släppa taget och gå vidare.

Därutöver hoppas jag just nu på att Mats Gren lyckas förlänga kontrakten med i första hand Sam Larsson, Jakob Johansson och Marcus Sandberg även om jag förstår att det kan bli svårt. Även Joel Allansson och Emil Salomonsson är spelare vars kontraktssituation man bör börja titta på. Jag ser dessutom gärna att Blåvitt beviljar Daniel Sobralenses transfer request och hittar en ny klubb åt honom nu i sommar.

När det gäller värvningar så känns inte behovet så stort om bara befintliga spelare håller sig någorlunda friska. Jag hoppas nog egentligen bara på att Blåvitt lyckas värva en utpräglad straffområdesanfallare i sommar som kan ge vårt anfallsspel lite tyngd emellanåt.

Den blåvita spelartruppen med aktuella kontraktslängder hittar du HÄR.

2 kommentarer:

 1. Så kom besked i dag att Bojanic lämnar. Tror att det är bra för hans utveckling att inte finnas med i Blåvitts stora konkurrens på innermittfältet. Värvningen av Bojanic ser märklig ut i efterhand, eftersom både Svensson och Mahlangu värvats efter honom. Hur har man tänkt kring speltid med så många kontrakterade innermittfältare?
  Vore en välgärning att få en lite längre framtidshorizont vad gäller innermittfältet. Johanssons kontrakt är på väg att löpa ut, Haglunds likaså, Mahlangu har hela tiden känts som ett tillfälligt tillskott, Gerzic passar bättre hos Örebro. Endast Svensson har ett längre kontrakt. Är inte bra för ett lag att ha alltför mycket omsättning på dessa positioner. Vore mycket positivt om Johansson förlängde. I så fall skulle man kunna satsa på att i första hand Johansson, Svensson, Haglund och Allansson. Troligen försvinner någon av de tre förstnämnda till internationella äventyr och i så fall kan man komplettera upp med någon yngre förmåga. Det här borde vara en av Mats Grens huvuduppgifter, något han har att hantera efter Håkan Mild.
  Klart att Blåvitt också saknar en riktigt target player. Hade här förväntat att man värvat någon med högre kaliber än Mané. När någon av de mer meriterade innermittfältarna lämnar kanske det finns resurser att värva Rasmus Jönsson från Wolfsburg, nu senast utlånad till Aalborg och tidigare i Helsingborg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasmus Jönsson hade varit nice, det är lite den typen av targetspelare jag skulle vilja ha.

   När det gäller Bojanic så värvades May och Gurra efter att man insett att Bojanic inte skulle lyckas fylla Farneruds skor. Så här i efterhand framstår han naturligtvis som dåligt scoutad.

   Radera