Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 30 juli 2014

Rio Ave hemma

Imorgon är det dags för tredje kvalomgången mot portugisiska Rio Ave och det är ett Blåvitt med lite stukat självförtroende som kommer till den matchen. Söndagens genomklappning mot Mjällby svider fortfarande.

Om våra motståndare Rio Ave kan man säga att de slutade elva i den portugisiska ligan förra säsongen. De kvalificerade sig till europaspel när de förlorade den inhemska cupfinalen mot Benfica som även vann ligan ifjol. Vi kommer att möta ett målsnålt lag (tack till signaturen D_IFK på Alltid Blåvitts forum som lyfte fram detta) som bara gjorde 21 mål på 30 matcher i ligan och 4 mål på 5 matcher i cupen förra säsongen. Även i defensiven var de relativt solida med 35 insläppta mål på 30 ligamatcher och 1 insläppt mål på 5 cupmatcher. Hittills den här säsongen har de spelat tre träningsmatcher med två vinster och en förlust som resultat och jag tror att Alf Westerberg har scoutat alla tre matcherna på plats.

Vi ser alltså ut att få möta en cynisk målsnål defensiv motståndare som säkert parkerar bussen och satsar på vassa omställningar. Jag får här genast dåliga vibbar och tänker på vårens matcher mot BP, Falkenberg och Gefle samt första matchen mot Fola Esch där Blåvitt stångade sig blodiga mot parkerade bussar. Jag hoppas verkligen att man har lärt sig läxan från dessa matcher och att man får hål på portugiserna tidigt i morgon.

När det gäller den blåvita startelvan så tror jag att Mikael Stahre fortsätter med 4-5-1 i Europaspelet där både May Mahlangu och Jakob Johansson borde kunna vara ganska offensiva imorgon. Jag tycker man borde prova att spela med en bollsäker Joel Allansson som högerytter. På hemmaplan tycker jag även att en mer offensiv Emil Salomonsson bör spela högerback medan Adam Johansson är ett bättre alternativ i den kommande bortamatchen. Det mesta tyder också på att det blir John Alvbåge som står i mål imorgon.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Jonsson - Augustinsson
Allansson - Johansson - Svensson - Mahlangu - Larsson
Vibe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar