Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 29 juli 2014

Vad pågår bakom kulisserna just nu?

På den blåvita transferfronten är det fortfarande ganska lugnt men man kan ana att det pågår en hel del bakom kulisserna just nu. Att Blåvitt vill förlänga kontrakten med flera spelare, bl a Marcus Sandberg, May Mahlangu och Sam Larsson, har kommunicerats öppet och förhoppningsvis blir något av detta klart snart.

Samtidigt så väntar många på att Blåvitt ska göra en större sommarvärvning, sannolikt för att förstärka de offensiva positionerna i laget. Den blåvita truppen består av 24 kontrakterade spelare där tre stycken är utlånade och en är långtidsskadad. Det borde finnas löneutrymme att fylla på med en spelare redan nu och skulle t ex Jakob Johansson lämna under sommarfönstret så är det ett krav att man värvar.

Blåvitt sålde Tobias Hysén vid årets början för ca 9 mkr och man har därefter sålt Ludwig Augustinsson för 13 mkr och Darijan Bojanic för 1 mkr. När alla kringkostnader (agenter, moderklubbar etc) är betalda borde man ha minst 17 mkr kvar. En del transferpengar gick naturligtvis åt för att värva Malick Mané men det borde fortfarande finnas en rejäl summa tillgänglig som man kan använda i sommar.

Jag hoppas fortfarande på att Blåvitt lyckas värva en utpräglad straffområdesanfallare i sommar som kan ge vårt anfallsspel lite tyngd emellanåt. Jag hade gärna sett Gunnar Heidar Thorvaldsson i Blåvitt men den möjligheten är förbi. Därutöver hoppas jag att man skapar möjlighet för U19-spelarna Karl Bohm och Billy Nordström att komma ännu närmare A-laget så att man senare under hösten kan ta ett beslut om eventuellt A-kontrakt för dem.

4 kommentarer:

 1. Var hittar du uppgifter om att HIF betalade 1 miljon kr för Darijan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ingen exakt källa på summan men de flesta media har skrivit siffror i den storleken.

   Radera
 2. Nu börjar puzzlet bli klart. En anfallare in Zohore, och en ytter Rieks. Blir spännande att se dem. Hittills har Bojanic och Mané lämnat, den senare utlånad. Augstinsson blir kvar året ut och Gerzic fick sin utlåning förlängd. Är Silly Season över i och med detta? Nja, jag tror inte det. Mycket talar för att Sam Larsson lämnar i detta fönster. Troligen även någon av innermittfältarna, skulle inte förvåna om Mahlangu lämnar i detta fönster. Däremot oväntat tyst kring Johansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hann pusslas lite till idag tydligen...spännande avslutning på dagen. :-)
   Jag hoppas att May förlänger och räknar med att JJ lämnar.

   Radera