Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 23 juli 2014

Viskleken och fönstershopping

I takt med de blåvita framgångarna i sommar så har rykteskarusellen kring några av våra mest betydelsefulla spelare ökat. Man måste dock ha lite is i magen kring detta och inse att det är många under silly season som tjänar sitt levebröd på att hålla igång den här viskleken - agenter, journalister, spelare och i viss mån även klubbar. Även vissa supportrar bidrar till den här leken när man likt "nyttiga idioter" snabbt upprepar och sprider varje rykte - har man någonsin funderat över vems ärenden man springer och vems ficka man fyller med pengar när man gör så? Under silly season sker det dessutom mycket fönstershoppning där det diskuteras, funderas och spekuleras men liksom när man själv är ute på shoppinglördag i Nordstan så slutar inte varje provat klädesplagg med affär.

Blåvitt har redan gjort en bra transferaffär i sommar när man har sålt Ludwig Augustinsson för ett rekordbelopp men samtidigt säkerställt att han finns tillgänglig säsongen ut. En mycket bra affär sett till helheten och jag skulle kunna tänka mig en liknande deal kring Sam Larsson om en försäljning blir aktuell i sommar, men naturligtvis med en mycket större pengasumma inblandad. Helst vill jag att Sam skriver på ett nytt fett kontrakt och lämnar först senare under 2015.

När det gäller Jakob Johansson och May Mahlangu är läget lite annorlunda eftersom båda sitter på utgående kontrakt i år. Om det finns ett seriöst intresse kring båda dessa spelare från utlandet så kan Blåvitt släppa endast den ena av dem för en transfersumma nu i sommar men bör låta den andre spela ut sitt kontrakt och få gå först i vinter. Vi har inte råd att tappa båda dessa spelare som är så viktiga för vårt mittfältspel nu i sommar. När det gäller Lasse Vibe slutligen, så tror jag inte alls det är aktuellt med en transfer i sommar utan här är det bara fönstershopping och viskleken som pågår just nu.

Och naturligtvis är det lite lättare för Blåvitt att hålla kvar sina spelare och trissa upp transferpriset så länge som man är kvar i Europakvalet. Du kan hjälpa Blåvitt med detta genom att vara på plats på Gamla Ullevi imorgon.


Uppdaterat: Jag ser nu att Blåvitt har lyckats låna ut Malick Mané på ett år och det gläder mig mycket. Det var längesen som jag såg en spelare som varit så totalt bortkommen på Kamratgården och helt utan förmåga att samarbeta med sina lagkamrater på plan. Den här utlåningen öppnar naturligtvis även upp dörren för en offensiv värvning i sommar.

1 kommentar:

  1. Instämmer. Mycket positivt att Mané lämnar. Var lite av en panikvärvning kändes det som. Han var nog inte Milds förstaalternativ till att ersätta Hysén. Troligen lämnar även Mahlangu under sommarfönstret. Och det öppnar för klassvärvning av ny anfallare. Kanske Mikael Ishak som nu är tillgänglig som Bosman från Parma.

    SvaraRadera