Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 28 september 2014

Djurgården hemma

Ett formstarkt Blåvitt kan vid seger imorgon mot Djurgården kliva upp på en andra plats i tabellen och den möjligheten får man verkligen inte missa! Även djurgårdarna har en stark period bakom sig men de är ett konstgräslag numera som tränas av en konstgrästränare och många av deras segrar har kommit just på konstgräs.

Kring den blåvita startelvan finns det inte så mycket att säga då det lär bli samma vinnande gäng som vanligt numera. Att Gustav Svensson, som är Mikael Stahres förstaval som inhoppare i andra halvlek, är avstängd imorgon ställer kanske till det lite för vår tränare? En annan sak som borde bekymra Stahre desto mer är bristen på offensiva alternativ på bänken - förutom Joel Allansson och Diego Calvo består bänken huvudsakligen av försvarsspelare. Jag kan tycka att man kunde ha offrat en försvarare för att ge plats åt någon av U19-truppens målsprutor, t ex Karl Bohm, och få en bättre balanserad avbytarbänk.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Smedberg - Johansson - Mahlangu - Rieks
Vibe - Engvall

Utöver morgondagens match på Gamla Ullevi så finns det ytterligare tre intressanta Blåvittmatcher att se fram emot under veckan:
  • På tisdag spelar Blåvitt mot Djurgården igen men i U21 Allsvenskans slutspel denna gång. Efter två förluster på tre matcher hittills i detta slutspel så är Blåvitt piskade att vinna denna match för att inte bli avsågade i tabellen. Matchen spelas på Valhalla kl 19.00.
  • På fredag är det seriefinal i U19 Allsvenskan då Blåvitt och Häcken gör upp om vem som ska vinna serien och därmed få fördelen av en semifinal på hemmaplan i slutspelet. Matchen spelas i Skatås kl 17.00.
  • På söndag är det återigen dags för allsvensk match borta mot ett Norrköping som är rejält indragna i bottenstriden nu. Denna bortamatch på konstgräs mot ett pressat lag kommer nog att bli en svettig utmaning för Blåvitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar