Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 14 september 2014

Elfsborg borta

Idag är det inte bara Sverige som går till val utan även Blåvitt står inför ett avgörande vägval inför hösten. Vid seger så blandar sig laget på allvar in i striden om tredjeplatsen och skapar dessutom de bästa förutsättningar för att FullFredag mot Gefle (9572 sålda nu) ska kunna bli en magisk kväll. Vid förlust så....ja just det.

I de sista matcherna före landslagsuppehållet så hittade Blåvitt en bättre balans i sitt spel än på länge. Med Jakob Johansson och May Mahlangu på innermittfältet utnyttjades lagets bästa offensiva egenskaper centralt. Med Emil Salomonsson som högerback fick man aggressiva löpningar hela matchen i högerkorridoren och med Sören Rieks som vänsterytter blev spelet rakare och mer riktat mot mål. Och med Lasse Vibe och Gustav Engvall på topp så fick man två hungriga och mycket målsugna anfallare.

Det är dock ett bakslag att Ludwig Augustinsson sannolikt missar dagens match och det är även ett avbräck att inte ha Kenneth Zohore tillgänglig som avbytaralternativ. Adam Johansson kommer att lösa vänsterbacken men frågan är vem som Blåvitt kastar in först om man behöver göra offensiva byten? På avbytarbänken finns egentligen bara Diego Calvo och kanske även Karl Bohm som kan erbjuda alternativ framåt. Kanske är det vassaste offensiva bytesalternativet att ta in Gustav Svensson centralt och flytta upp Jakob Johansson på topp om det skulle behövas?

Blåvitt har inte vunnit borta i Borås sedan 2005 och det vore riktigt skönt att bryta den dystra sviten idag!

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Waehler - A. Johansson
Smedberg - J. Johansson - Mahlangu - Rieks
Vibe - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar