Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 27 september 2014

Ett fall framåt

Spurs har de senaste säsongerna gjort sig kända för att förlora med stora siffror mot Premier Leagues topplag och besöken till Scumirates har oftast slutat i moll för de liljevita. Dagens 1-1 i säsongens första North London Derby får därmed ses som ett rejält fall framåt.

Mauricio Pochettino experimenterar fortfarande friskt med startelvan och valde till de flestas förvåning att starta med Ryan Mason som innermittfältare i dagens match. Det visade sig vara en lyckad chansning men å andra sidan så var valet av Emanuel Adebayor som anfallare ganska misslyckat. Old Barn Door lufsar mest omkring och sätter varken tillräcklig press på backarna eller gör något vettigt med bollen när han får den.

Även om Pochettino har svårt att få ihop sin optimala startelva så lyckas han få ut sina taktiska instruktioner väl idag. Spursspelarna ligger för det mesta rätt i positionerna och låter Arsenal rulla runt med bollen utanför straffområdet. Inne i straffområdet rensar Younes Kaboul undan det mesta och det han inte kommer åt räddar en storspelande Hugo Lloris, där de rödas kvitteringsmål är det enda undantaget.

Nu väntar en ny tuff vecka där man möter Besiktas i Europa League och Southampton i Premier League. Pochettino måste sluta experimentera och få ordning på sin förstaelva så att Spurs kan börja plocka trepoängare igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar