Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 3 september 2014

Operation Rädda Publiksnittet

I den senaste hemmamatchen mot Kalmar var publiksiffran endast 9 102 vilket även gjorde att årets publiksnitt raskt sjönk med ca 150 personer till 10 525. Om denna trend skulle hålla i sig under resterande fyra hemmamatcher i höst så riskerar Blåvitt att för tredje gången under 2000-talet redovisa ett publiksnitt under 10 000.

Publiksnittet för 2014 fortsätter att sjunka ner mot 10 000...

För att förhindra att detta sker så drar nu föreningen med stöd av många supportrar igång ett flertal kampanjer för att fylla Gamla Ullevi i resterande hemmamatcher mot Gefle, Djurgården, Häcken och Halmstad. Genom att sprida budskapet om dessa kampanjer kan man bidra till att fler åskådare hittar till Gamla Ullevi under hösten.
  • Vår nästa hemmamatch är en fredagsmatch där kampanjen Full Fredag nu rullar på för fullt både via hemsidan www.fullfredag.se och Twitter.
  • Den 4 oktober fyller IFK Göteborg 110 år och för att uppmärksamma detta så erbjuder föreningen ett antal biljetter till priset 110 kr till resterande hemmamatcher i en jubileumskampanj.
  • IFK Göteborg slår även ett slag för den viktiga och angelägna samhällsinsatsen att bli blodgivare där alla som lämnar blod före den 18 september kan kvittera ut två biljetter till Geflematchen.
  • Till alla matcher finns det möjlighet att köpa lag- och gruppbiljetter till ett reducerat pris och detta är nog en ganska lyckosam kampanj då det ofta brukar vara ganska mycket folk på sektionerna B och P.
Frågan är nu om detta kommer att räcka eller om det kommer att krävas fler kampanjer för att rädda säsongens publiksnitt och samtidigt få ett positivt publikavstamp inför säsongen 2015? Finns det fler sätt att sprida budskapet om befintliga kampanjer? Finns det fler grupper man kan bearbeta med riktade kampanjer?

1 kommentar: