Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 23 september 2014

Örebro borta

Allsvenskan är inne i en intensiv slutspurt där Blåvitt plötsligt råkar vara ett av de formstarkaste lagen i toppen av tabellen. Visst undrar man hur långt det här kan räcka men redan igår ventilerade jag mina tvivel kring att vi fixar att vinna resterande bortamatcher på konstgräs.

Så ja, jag är väldigt skeptisk men jag vill ju så otroligt gärna bli överbevisad den närmaste tiden! Vi spelar just nu med en mycket balanserad startelva där alla lagdelar levererar och vi har som grädde på moset ett hungrigt och samspelt anfallspar som skapar mycket offensivt godis. Kommer detta att räcka för att besegra ett bortaspöke klätt i konstgräs imorgon eller kör vi som vanligt fast i plast?

Startelvan är just nu optimal utifrån befintlig trupp och jag vill passa på att lyfta fram Martin Smedberg Dalence som gör ett stort jobb i det tysta. Det är till stor del hans förtjänst att Emil Salomonsson kan vara så vass i högerkorridoren och Smedberg gör dessutom ett viktigt defensivt arbete både på högerbacken och på mittfältet. Fortfarande borde han dock kunna komma upp en nivå till när det gäller sina inlägg och fasta situationer.

När det gäller byten så känns det som att Mikael Stahre vid en optimal matchbild i första hand satsar på att slänga in Gustav Svensson, Joel Allansson och Diego Calvo som avbytare och det är ju ett klokt val utifrån hur truppen ser ut. Det är naturligtvis tråkigt att Kenneth Zohore är skadad på obestämd tid för Blåvitt hade behövt ytterligare ett offensivt alternativ om man behöver bryta en matchbild.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Smedberg - Johansson - Mahlangu - Rieks
Vibe - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar