Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 30 september 2014

Tennissiffror

Idag var det återigen match mot Djurgården, den här gången i U21 Allsvenskan. Blåvitt var tvungna att vinna den här matchen för att fortfarande ha en chans att ta sig till SM-final och man vann en händelserik tillställning med hela 6-3 till slut. Snyggaste målet idag var Joel Allanssons drömträff till 3-1 som var i klass med Martin Smedberg Dalences kanonskott från igår.

Blåvitt var det bättre laget och tog en tidig ledning i matchen men flera slarviga försvarsmisstag gjorde att man tappade en 3-1 ledning till 3-3. Som tur var orkade man växla upp igen i matchen och säkra segern. Endast gruppsegraren går till SM-final och dessvärre vann även Mjällby sin match ikväll och leder nu serien med tre poäng och överlägsen målskillnad. Blåvitt måste nu vinna sina båda resterande matcher, bl a mot Mjällby borta, och även hämta in tio mål.
1. Mjällby           4 +12 9p
2. IFK Göteborg 4   +2 6p

Extra roligt var det att se att flera av U19 spelarna gjorde starka insatser med tanke på seriefinalen i U19 Allsvenskan som spelas på fredag mot Häcken kl 17.00 i Skatås. Karl Bohm och Billy Nordström uppträdde som professionella A-spelare hela matchen och både Linus Dahl och Nikola Zivkovic gjorde korta men mycket pigga inhopp idag. Mosa Häcken på fredag, tack!

3 poäng: Joel Allansson styr mycket av spelet med snabba känsliga fötter.
2 poäng: Diego Calvo utmanar på högerkanten och noteras för två mål och en assist.
1 poäng: Karl Bohm ger alltid 100% och vinner många bollar på ren vilja.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar