Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 20 september 2014

U19 Allsvenskan: IFK Göteborg - Landskrona 3-1

U19-laget vann dagens match mot Landskrona med 3-1 och fortsätter att skugga Häcken i toppen av tabellen i U19 Allsvenskans södra grupp. I dagens match saknades flera av de spelare som brukar vara med i startelvan, t ex Zivkovic, Dyrestam och Leksell vilket gjorde att andra spelare fick kliva fram och ta ansvar. Blåvitt startade matchen så här.

Cavar
Andersson - Bergman - Nordström - Zanjanchi
Bohm - Saltagic - Dahl - Jansson
Lagemyr - Edvardsen

Blåvitt var överlägsna spelmässigt i början av matchen och Landskrona fick sällan låna bollen på offensiv planhalva. 1-0 i halvtid var i underkant och när Blåvitt även gjorde 2-0 en bit in i andra halvlek såg matchen ut att vara avgjord. Men Landskrona fick ny energi under en period med slarvigt blåvitt spel och när man fick in ett reduceringsmål så var det match igen. Blåvitt lyckades dock stänga den här matchen på slutet med ett avgörande 3-1 mål.
 • 1-0 Patrik Karlsson Lagemyr gör en härlig dribblingsräd mot fyra försvarare och avslutar med att rulla in bollen vid bortre stolpen.
 • 2-0 Jakob Bergman skjuter ett skott som tar i stolpens insida och där bollen rullar ut till en helt fri Victor Edvardsson som lätt kan peta in den.
 • 3-1 Patrik Karlsson Lagemyr drar igång en kontring från mittplan där han driver bollen mot motståndarnas mål. Passningen i djupled till Ronnie Mleczkovicz på högerkanten är perfekt och denne kan slå bollen genom straffområdet till en fri Karl Bohm som kommer störtande på andra kanten.

Nu återstår det bara fyra matcher i grundserien och Blåvitts nästa hemmamatch blir en spännande seriefinal mot Häcken som spelas fredagen den 3 oktober kl 18.00 på Lemmingvallen.

3 poäng: Jakob Bergman är välplacerad i backlinjen och bryter många anfallsförsök.
2 poäng: Patrik Karlsson Lagemyr är så svår att ta bollen ifrån när han kommer i full fart.
1 poäng: Linus Dahl vinner de flesta dueller på innermittfältet.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

2 kommentarer:

 1. Är det inte dags att Paka får en plats på bänken i A-laget snart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man väljer att se U19 Allsvenskan, U21 Allsvenskan och Allsvenskan som en trappa med tre steg så tycker jag att både Paka och Victor Edvardsen befinner sig mitt på trappsteg nr 2 just nu.

   Båda två har tagit sig in i U21-laget under året och har blivit allt mer aktuella för startelvan där men det är fortfarande en bit kvar innan en plats på den allsvenska avbytarbänken är aktuell. En spännande utveckling till nästa år hade dock varit om Blåvitt satsade på bara tre forwards i A-truppen (Vibe, Engvall och t ex Hysén) och sedan släppte fram Paka och Victor som avbytare mer regelbundet.

   Som ett parallellt exempel kan man nämna Bohm och Nordström som jag tycker är klara med steg 2 nu. Båda har varit givna i U21-laget den senaste tiden och gör bra ifrån sig där och är definitivt redo för en plats på den allsvenska avbytarbänken emellanåt. Killarnas maximala otur det här året har varit att A-truppen har varit stor och skadefri men jag både tror och hoppas att de båda två kan få kontrakt till 2015.

   Radera