Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 2 september 2014

U21 Allsvenskan: IFK Göteborg - Mjällby 1-0

Blåvitt förlorade ju lite överraskande den första matchen i U21-slutspelet borta mot Jönköping medan Mjällby vann sin första match mot Djurgården. Det var således Blåvitt som var i störst behov av en seger idag och det märktes på en ganska offensiv startelva och full fart framåt i spelet. Som vanligt var det en mixad startelva med A-lags och U19-spelare och för en gångs skull så var alla spelare lika taggade och intresserade av att prestera - riktigt befriande att slippa se några lunkande A-lagsspelare idag! Så här startade man:

Sandberg
Johansson - Dyrestam - Zackrisson - Nordström
Zanjanchi - Svensson - Allansson - Calvo
Bohm - Edvardsen

Blåvitt var det bättre laget matchen igenom men riktigt bra blev spelet i andra halvlek när Karl Bohm klev ner på högerkanten och Diego Calvo gick upp på topp. Det var från högerkanten det mesta och bästa skapades och Blåvitt borde ha vunnit matchen med större siffror. Bl a så missade Karl en straff (som han själv hade ordnat) och både han och Diego missade var sitt friläge. Målet gjorde istället Victor Edvardsen när han trängde sig förbi backen på vänster sida i straffområdet och la in bollen mellan benen på målvakten.

Mjällby har varit bra både i U19 och U21-serierna i år och de verkar ha en stark ungdomssektion just nu. Redan på lördag möter Blåvitt dem igen i en svår bortamatch i U19 Allsvenskan och förhoppningsvis kan man vinna även den matchen.

3 poäng: Karl Bohm utgör ett ständigt offensivt hot när han får anfalla från sin favoritkant.
2 poäng: Joel Allansson styr spelet med säkra passningar från innermittfältet.
1 poäng: Victor Edvardsen är vass i djupled och gör sitt första (men säkert inte sista...) U21-mål idag.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar