Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 24 september 2014

Vilken urladdning det blev

Dagens match mellan Allsvenskans två formstarkaste lag blev en målmässig urladdning utan dess like. Det räcker inte med en känslomässig hiss för att beskriva händelseförloppet utan krävs åtminstone en känslomässig berg-och-dal-bana för att göra matchen rättvisa.

Och när krutröken hade lagt sig så stod Blåvitt som trippel segrare i dagens match mot Örebro. Inte nog med att man besegrade ett efterhängset konstgräsbortaspöke utan man tog sig även upp på den eftertraktade tredjeplatsen i tabellen. Dessutom utökade Lasse Vibe sin ledning i skytteligan rejält med sina tre mål.

Med fem omgångar kvar så har Blåvitt en bra chans att knipa en Europabiljett till nästa år men det gäller att behålla fokus och fortsätta spela lika målmedvetet som idag. På måndag kommer Djurgården på besök till Gamla Ullevi och då hoppas jag att även publiken hittar dit igen. Hemmasnittet är just nu 10 430 pers och det borde kunna öka i resterande tre hemmamatcher!

3 poäng: Lasse Vibe gjorde mål på allt idag och har hittills gjort 19 mål i Allsvenskan i år.
2 poäng: Gustav Engvall lurade motståndarna med sina kvicka vändningar.
1 poäng: Kjetil Waehler vann alla luftdueller när motståndarna slog långbollar.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar