Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 21 oktober 2014

Årets sista U21-match på Valhalla

Jag såg årets första U21-match mot Trollhättan den 26 februari på Valhalla och det var lite passande att idag även se årets sista U21-match mot Jönköping på samma arena. Blåvitt gjorde en uppskattad liveproduktion via nätet till dagens match och dessutom var det gott om "kändisar" på plats på läktaren. Vibe, Engvall, Salomonsson och Waehler var där från A-truppen, Selakovic var där, Stahre och Sultan var där och Mats Gren hade skapat ett kontor åt sig inne i speakerbåset där han kikade på matchen och pratade i telefon hela tiden.

Dagens match fick en lite konstig karaktär för trots att det var Blåvitt som pressade konstant och skapade det mesta i matchen så var det Jönköping som tog ledningen med 2-0 genom två kanonskott. Just då kändes det som rena rånet sett till matchbilden. Blåvitt gav dock inte upp utan lyckades komma ikapp till 2-2, vilket får ses som en stark prestation i en på pappret betydelselös match.

Men för alla U19-spelare som var med idag så var inte matchen betydelselös utan de visade vilja och försökte höja tempot i matchen. Det här var ju lite av en generalrepetition inför semifinalen borta mot BP i U19´s SM-slutspel och här fanns en chans att visa att man vill vara med i startelvan på fredag! Blåvitt gjorde fyra byten redan i halvtid och ytterligare två i andra halvlek och luftade därmed nästintill hela truppen som åker upp till Grimsta på fredag för match kl 16.00.

3 poäng: Jakob Johansson var säkerheten själv på mittfältet och höll ihop ett ungt lag.
2 poäng: Karl Bohm var ett ständigt hot från högerkanten och satte säkert straffen till 2-2.
1 poäng: Hampus Dahlqvist gjorde ett starkt inhopp i andra halvlek och gjorde reduceringsmålet till 1-2.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar