Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 10 oktober 2014

Avgörande matcher i U19 och U21 Allsvenskan

Allsvenskan har uppehåll denna veckan men ungdomsfotbollen tar ingen paus utan kör på för fullt. Och för Blåvitt ungdomar väntar avgörande matcher de kommande dagarna i både U19 och U21 Allsvenskan i jakten på ett SM-guld.


I U19 Allsvenskans södra grupp återstår det två omgångar och Blåvitt och Malmö slåss om den andra slutspelsplatsen. I helgen spelar Malmö borta mot Häcken på lördag medan Blåvitt har en bortamatch mot Trollhättan på söndag. I den bästa av världar är Blåvitt klara för slutspel redan på söndag men det kan mycket väl bli så att serien avgörs först i den sista omgången nästa helg. De två bästa lagen i serien spelar SM-semifinal mot lagen i den norra gruppen.

1. Häcken           24 +55 59p
2. IFK Göteborg  24 +46 55p
3. Malmö             24 +41 53p

I U21 Allsvenskans slutspel spelas en avgörande match på tisdag när Blåvitt har bortamatch mot Mjällby. Blåvitt måste vinna den matchen för att fortfarande ha en chans på förstaplatsen i serien men p g a Mjällbys starka målskillnad så blir man sannolikt även beroende av resultaten i den sista omgången som spelas i slutet av oktober. Vinnaren i serien spelar SM-final mot laget i den andra slutspelsgruppen.

1. Mjällby             4 +12 9p
2. IFK Göteborg  4   +2 6p
3. Djurgården      4   -4 6 p

U19-truppen fokuserar på sin match på söndag men ska som vanligt även fylla på U21-laget på tisdag. Just nu har man tyvärr en hel del skador i truppen med Sulejmen Sarajlic, Alexander Leksell, Damon Kavousi, Martin Johansson Zanjanchi, Oskar Kindlund, Linus Dahl och Billhall Titi på skadelistan. Av dessa så är Zanjanchi närmast en comeback enligt tränare Alf Westerberg. Utifrån tillgängliga spelare just nu så skulle en startelva kunna se ut så här på söndag.

Johansson
Andersson - Dyrestam - Bergman - Nordström
Bohm - Saltagic - Zivkovic - Jansson
Lagemyr
Edvardsen

En lättnad för Alf Westerberg är säkert att han, trots alla skador, fortfarande har alla sina bästa målskyttar tillgängliga. Just nu ser årets interna skytteliga i U19-laget, alla matcher inräknade, ut så här:
  • Victor Edvardsen 26 mål
  • Karl Bohm 13
  • Patrik Karlsson Lagemyr 12
  • Nikola Zivkovic 11
  • Billy Nordström 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar