Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 18 oktober 2014

Häcken hemma

Årets näst sista hemmamatch spelas imorgon mot Häcken och en seger är nödvändig om Blåvitt vill behålla initiativet i kampen om en Europaplats till 2015. Så som läget ser ut i tabellen just nu så måste man vinna alla tre återstående matcher mot Häcken, Helsingborg och Halmstad för att vara helt säkra på Europaplatsen och det är en tuff utmaning.

Jakob Johansson är avstängd imorgon men startelvan känns ganska lätt att lista ut där Gustav Svensson fyller luckan på innermittfältet. Eftersom Gurra är mer defensiv i sitt spel blir det viktigt imorgon att May Mahlangu klarar av att axla en mer offensiv roll och transportera bollen framåt för att få igång anfallsspelet. Det vore även kul om alla de tre offensiva spelarna på avbytarbänken - Kenneth Zohore, Diego Calvo och Karl Bohm - får hoppa in imorgon.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Smedberg - Mahlangu - Svensson - Rieks
Vibe - Engvall

Som jag har nämnt tidigare så krockar morgondagens allsvenska match med U19´s sista och avgörande hemmamatch i seriespelet i U19 Allsvenskan. Om U19-laget tar minst en poäng imorgon så spelar man SM-semifinal mot BP kommande vecka men man möter ett Jönköping som är i desperat behov av seger för att undvika nerflyttning. U19-laget är hårt drabbade av skador och avstängningar i morgondagens match och nu får man även avvara Karl Bohm till A-lagets matchtrupp vilket gör att man ställer upp med ett ungt lag med inslag från U17. Morgondagens startelva kommer att se ut ungefär så här.

Cavar
Andersson - Vajagic - Nordström - Zanjanchi
Edlund - Zivkovic - Cindric - Jansson
Lagemyr
Edvardsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar