Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 31 oktober 2014

Halmstad hemma

I morgon spelas den allra sista matchen i år på Gamla Ullevi när Blåvitt tar emot Halmstad och det kommer att bli en massiv känslostorm inför över 12 000 åskådare.
  • Matchen kommer att få en euforisk inramning med ett stort kaostifo när spelarna marscherar in och det är bara att lyfta på hatten till alla som har gjort det här tifot möjligt. Du kan bidra till framtida tifon genom att stödja Tifofonden imorgon.
  • Förhoppningsvis gör Blåvitt allt på planen för att avsluta den här säsongen med maximal glädje i spelet. Det här är inte en match där man ska bevaka 1-0 ledningar utan det ska vara full fart framåt hela tiden där man anfaller om och om och om och om och om igen! 
  • Sorg kommer dock att vara närvarande när vi på Alla Helgons Dag tar farväl av två blåvita kamrater med en tyst minut före matchen och dånande applåder i den åttonde matchminuten. Klas Ingesson var VÅR spelare och oavsett partifärg kan man enas om att Göran Johansson var en äkta göteborgare som älskade sin stad och sitt fotbollslag. 
  • Det finns en stolthet i att Blåvitt imorgon får sin 14:e allsvenska skyttekung och om Lasse Vibe dessutom gör två poäng mer än Markus Rosenberg i morgon så blir han även allsvensk poängkung. Har jag nämnt att det måste vara full fart framåt hela tiden imorgon för att Lasse ska fixa detta?!
  • Morgondagens match blir en stund för avsked och saknad där vi idag vet med säkerhet att Ludwig Augustinsson, Kjetil Waehler och Hampus Zackrisson lämnar Blåvitt efter säsongen. Vi kan dock ana att ytterligare ett antal spelare gör sitt sista framträdande på Gamla Ullevi imorgon så ha det i åtanke när du tackar spelarna efter matchen med applåder.
  • När matchen väl är slut så kommer en känsla av tomhet att infinna sig i vetskapen att det dröjer fem månader innan Blåvitt spelar sin nästa tävlingsmatch i Svenska Cupen nästa år.
  • Förhoppningsvis följs känslan av tomhet av en stark längtan att vara på plats 2015 när vi SKA få vårt efterlängtade guld. Jag har faktiskt redan förlängt mitt årskort för kommande säsong...har du?

Truppen och startelvan finns det väl inte så mycket att säga om utan Blåvitt kör på med den framgångsrika startelva som vi har älskat så mycket under den hösten.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Waehler  - Augustinsson
Smedberg - Mahlangu - Johansson - Rieks
Engvall - Vibe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar