Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 26 oktober 2014

Helsingborg borta

Kampen fortsätter om en Europaplats när det nu har blivit dags för årets sista bortamatch mot Helsingborg. Att åka ner till Helsingborg och plocka poäng på beställning är verkligen inte det lättaste men imorgon så måste Blåvitt vinna denna svåra bortamatch för att vara kvar i pool position inför den sista omgången.

Gustav Engvall var inte med på dagens sista träning på grund av en öm vad men han är uttagen i truppen och förväntas spela imorgon. Om han inte kan spela så avslöjade dagens träning att Mikael Stahres plan B är 4-5-1 som innehåller en mittfältstriangel med Gustav Svensson, May Mahlangu och Jakob Johansson och Lasse Vibe som ensam forward.

Träningen avslöjade även den troligaste lösningen för att fylla luckan på högerkanten efter avstängde Martin Smedberg Dalence där Adam Johansson sannolikt spelar som högerback och där Emil Salomonsson kliver upp som högerytter.

Alvbåge
A. Johansson - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Salomonsson - Mahlangu - J. Johansson - Rieks
Vibe - Engvall

Uppdaterat: I och med att Elfsborg lite överraskande förlorade sin match ikväll så har nu Blåvitt möjligheten att vid seger imorgon säkra en Europaplats. Man har t o m råd att tappa poäng imorgon och ändå ha avgörandet i egna händer i den sista omgången. Trots dessa oväntade fördelar så är det viktigt att satsa stenhårt på seger imorgon för att även kunna sno andraplatsen framför näsan på AIK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar