Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 20 oktober 2014

Jag gillar de senaste spelarryktena

Jag har ju under de senaste veckorna skrivit lite kring hur jag tycker att Blåvitts spelartrupp borde se inför 2015 och konstaterar lite förnöjt att de senaste dagarnas spelarrykten passar riktigt bra in i mitt pussel.

I mitt försvarspussel började det bra häromveckan när Emil Salomonsson förlängde sitt kontrakt, vilket jag ville men inte riktigt vågade hoppas på. Nu ryktas det att Tom Pettersson från Åtvidaberg snart är klar vilket fyller behovet av en ny mittback till startelvan. Att det dessutom har pratats en del den senaste tiden om en kontraktsförlängning för Hjalmar Jonsson gör mig också nöjd. Om nu bara Mats Gren ger Billy Nordström ett seniorkontrakt så får jag alla mina önskemål tillgodosedda i backlinjen.

Att det nu ryktas om att även Mikael Boman från Halmstad är klar fyller min kravspec när det gäller en utpräglad stark straffområdesanfallare. Löser Mats Gren detta så behöver han "bara" värva hem Tobias Hysén från Kina och ge Karl Bohm ett seniorkontrakt för att jag även ska vara nöjd med vår anfalls- och ytterbesättning till kommande säsong.

Haitam Aleesami, Tom Pettersson, Mikael Boman, Emil Salomonsson och Hjalmar Jonsson är ganska ekonomiska värvningar/förlängningar med låg eller ingen transfersumma och en rimlig lönenivå och signon. När detta är avklarat skulle Mats Gren kunna fokusera tid och resurser på att lösa de svåraste och dyraste pusselbitarna till nästa år:
 • Förlänga kontraktet med Lasse Vibe.
 • Förlänga kontraktet med May Mahlangu eller hitta en likvärdig ersättare.
 • Förlänga kontraktet med Jakob Johansson eller hitta en likvärdig ersättare.
 • Värva hem Tobias Hysén eller värva en likvärdig spelare.

4 kommentarer:

 1. vad tjänar en kille som Emil i månadslön? om du har någon ungefärlig summa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kan du se lite siffror på Blåvitts löner från 2012 där Emil finns med. Han gick säkert upp i lön lite när han förlängde nu.
   http://bluewhitelilywhite.blogspot.se/2014/09/hur-sag-blavitts-loner-ut-2012.html

   Radera
 2. Tror du verkligen att det finns en tanke med både Vibe och Hysén i laget under kommande säsong, hur ser startuppställningen i så fall ut för anfall och yttrar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att sia om exakt startuppställning men vi ska ha bra konkurrens på anfalls och ytterpositionerna med några vettiga bytesalternativ. Finns inget som säger att inte Vibe blir högerytter igen, han gör många mål därifrån också. Ett exempel från vänster till höger kan vara:
   Rieks-Hysen-Engvall-Vibe

   Radera